Olej kokosowy do jedzenia
Oleje

5 powodów, dla których warto jeść olej kokosowy

Olej kokosowy, prócz obłędnego, egzotycznego, a jednocześnie delikatnego zapachu i właściwości doskonale służących naszej skórze i włosom, ma jeszcze jedną zaletę: można (i warto!) go jeść.

A oto 5 powodów, dla których warto włączyć olej kokosowy do swojej diety:

  1. Olej kokosowy wykazuje działanie antybakteryjne i antywirusowe,
  2. Wspiera pracę tarczycy – jej prawidłowe działanie ma między innymi wpływ na trawienie, radzenie sobie ze stresem oraz poziom energii,
  3. Wspomaga trawienie i wchłanianie substancji odżywczych,
  4. Obniża poziom cholesterolu w organizmie, dzięki czemu zapobiega chorobom krążenia,
  5. Wykazuje korzystne działanie w leczeniu choroby Alzheimera.
Olej kokosowy nadaje się do jedzenia
Olej kokosowy nadaje się do jedzenia

Prawda, że brzmi to imponująco? 

W dodatku, przyznajmy, smak oleju kokosowego nie ma sobie równych! 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *